Almen studieforberedelse (AT)

Kilder - raceforskel i USA i dag?

31. marts 2013 af lastyeargirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skriver AT om kampen for racelighed, og jeg mangler nu kun mit diskussions spørgsmål. Her vil jeg diskuterer hvorvidt, der stadig er raceforskel i USA i dag, og det ved jeg jo godt, at der er, men problemet er, at jeg mangler nogle relevante kilder til diskussionsafsnittet.

Er der nogen af jer, der ved, hvor jeg kan finde noget materiale om raceforskel i USA i dag? Gerne både bøger og internetkilder :)

 

Jeg håber, I kan hjælpe.


Svar #1
01. april 2013 af lastyeargirl (Slettet)

Er der slet ikke nogen, der har noget materiale? Jeg har virkelig brug for hjælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af lauraa1991 (Slettet)

Jeg har også om Kampen for racelighed i AT 2013, hvad er dine andre problemstillinger? :-) Og hvilke fag? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af lauraa1991 (Slettet)

Jeg har også meget svært ved at finde bøger til emnet.. 

 


Svar #4
02. april 2013 af lastyeargirl (Slettet)

Jeg har følgende problemformulering og problemstillinger:

Problemformulering
Hvilken betydning har borgerrettighedsbevægelsen i USA og Martin Luther King’s tale ”I Have a Dream” haft for de sortes ligestilling i dag?


Problemstillinger
- Redegør for den historiske baggrund for borgerrettighedsbevægelsen i 1950’erne og 1960’erne, samt hvilken betydning bevægelsen har haft for sorte i dag.
- Analyser ”I Have a Dream” af Martin Luther King og lav en komparativ analyse med ”The Ballot or the Bullet” af Malcolm X. Klarlæg herunder hvilke former for forskelsbehandling King taler om, samt hvilke holdninger han havde i sin tale.
- Diskuter og vurder hvorvidt raceforskellen og forskelsbehandlingen er forsvundet fra USA i dag.
- Perspektivering til Obamas samtid.

Den sidste er kun en eventuel problemstilling, hvis jeg har tid til det, da jeg allerede skal afleverer på fredag :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2013 af lauraa1991 (Slettet)

Det lyder pænt meget det samme som mig, jeg har ikke skrevet noget rent men har de samme tanker. Jeg skal nemlig også aflevere allerede fredag. Det er virkelig stramt! 
Virkelig bøger har du med? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2013 af Pettson

Måske kan denne avisartikel fra 2006 give inspiration – og evt. danne udgangspunkt for en videre søgning på internettet efter debatstof:

Det mest unævnelige amerikanske ord
Sidsel Nyholm
AVISARTIKEL: Kristeligt dagblad. - 2006-12-09. - S. 11 : ill.
Emne: Richards, Michael ; USA ; nigger (ord) ; stand-up comedy ; racisme ; fordomme
Den kendte komiker Michael Richards' brug af ordet "nigger" under et show har sat ny fokus på USA's racespændinger, men har også udløst selvransagelse blandt nogle sorte amerikanere


Svar #7
02. april 2013 af lastyeargirl (Slettet)

Pettson: Åh, det var ellers en fin artikel, men jeg glemte vidst at skrive, at de skal være på engelsk, da jeg skriver i engelsk og historie :)

 

Men kender du til nogle engelske artikler?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. april 2013 af Pettson

Ved hjælp af en Artikelsøgning i bibliotek.dk
(fritekst=race? og emne=usa og sprog=engelsk og materiale=tidsskriftartikel)
har jeg fundet dette forslag:

Marginalization of African-Americans in the social sphere of US society
Linde Riphagen
I: The interdisciplinary journal of international studies. - Vol. 5, nr. 1 (2008). - S. 97-122
Med litteraturhenvisninger
Emne: sorte ; USA ; ulighed ; racediskrimination
Årsager til at USA er forblevet et samfund med stor ulighed mellem dets forskellige racer


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2013 af amandahøy (Slettet)

#4
 

Jeg har følgende problemformulering og problemstillinger:

Problemformulering
Hvilken betydning har borgerrettighedsbevægelsen i USA og Martin Luther King’s tale ”I Have a Dream” haft for de sortes ligestilling i dag?


Problemstillinger
- Redegør for den historiske baggrund for borgerrettighedsbevægelsen i 1950’erne og 1960’erne, samt hvilken betydning bevægelsen har haft for sorte i dag.
- Analyser ”I Have a Dream” af Martin Luther King og lav en komparativ analyse med ”The Ballot or the Bullet” af Malcolm X. Klarlæg herunder hvilke former for forskelsbehandling King taler om, samt hvilke holdninger han havde i sin tale.
- Diskuter og vurder hvorvidt raceforskellen og forskelsbehandlingen er forsvundet fra USA i dag.
- Perspektivering til Obamas samtid.

Den sidste er kun en eventuel problemstilling, hvis jeg har tid til det, da jeg allerede skal afleverer på fredag :)

Har du muligvis stadig dine analyser af de to taler? 
Jeg skal skrive til at skrive SRP  her d. 5 og har nemlig også de to taler + Obamas "A More Perfect Union", og efter at have siddet med de 3 tekster ville jeg bare se om der var noget jeg evt. havde overset. 


Skriv et svar til: Kilder - raceforskel i USA i dag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.