Matematik

på en skole

31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

på en skole  begynder man den første skoledag i januar at føre en liste over de elever, der får influenza. 

Det viser at antallet med god tilnærmelse kan beskrives ved modellem . f(x) = (350)/(1+8*e-0,20x

hvor f(x): antal elever elever som har eller haft influenza. 
hvor x: antal dage for den første skoledag. 

a) hvor mange dage er 200 elever , der har fået eller haft influenza?

den har jeg har regnet ud. ved hjælp af lommeregneren TI-89 

tastede jeg det ind : solve (200=350/1+8*e-0,20x, x ) = efter 12 dage havde elever eller fik elever influenza.b

 

b) bestem f ' ( 7) og gør rede for hvad tallet fortæller..
det forstår jeg ikke lige helt .. nogen der kan forklare mig hvad jeg skal her  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) og indsæt x = 7 i forskriften for den afledede funktion f '(x) .


Svar #2
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

mener du jeg skal differentier den her først .  f(x) = (350)/(1+8*e-0,20x)

kan man godt gør det på lommerregnen? altså Ti-89

hvor man trykke på d ( (350)/(1+8*e-0,20x))

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man skal differentiere funktionen f(x). Det kan gøres i hånden.


Svar #4
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

jamen jeg kan ikke huske hvordan man gør det i hånden .. 
kan du vise mig det for jeg er lidt lost på dette område


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt reglen for differentiation af en brøk og for differentiation af en sammensat funktion.


Svar #6
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

undskyld jeg er ikke helt med


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har f(x) = 350 / (1+8·e-0,20x). Derfor er

f '(x) = -(350 / (1+8·e-0,20x)2) · ( 1+8·e-0,20x )' = ...


Svar #8
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

Man har f(x) = 350 / (1+8·e-0,20x). Derfor er

f '(x) = -(350 / (1+8·e-0,20x)2) · ( 1+8·e-0,20x )' = ...

og derefter indsætter man 7 på f ' (x) plads eller hvad ...

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, man skal først differentiere færdig. Jeg stillede det op for dig; du skal så selv gøre det færdigt

f '(x) = -(350 / (1+8·e-0,20x)2) · ( 1+8·e-0,20x )' = ...


Svar #10
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

okayt jeg prøver ...

 


Svar #12
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

jeg er helt lost. ved ikke hvordan man difftretier det. da jeg ikke kan huske tabellen ... 

jeg ved 350 er en konstant. 1 er også en konstant. så de bliver til 0..

her er jeg gået i stå


Brugbart svar (1)

Svar #13
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal gøre det færdig ved selv at differentiere den sidste faktor:

( 1+8·e-0,20x )' = ...

Resten er jo allerede lavet for dig.


Svar #14
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

ja jeg er så nået til nr b .. 

 

 


Svar #15
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

ja det ved jeg godt. men jeg kan jo ikke finde ud af det ... derfor beder jeg jo om hjælp.. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #16
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

( 1+8·e-0,20x )' = 8·(-0,20)·e-0,20x ,

og derfor er

f '(x) = -(350 / (1+8·e-0,20x)2) · ( 1+8·e-0,20x )' = -(350 / (1+8·e-0,20x)2) · 8·(-0,20)·e-0,20x

        = 8·350·0,20·e-0,20x / (1+8·e-0,20x)2

Tilbage er så at beregne f '(7) .


Svar #17
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

f ' ( 7) = 8·350·0,20·e-0,20 *7 / (1+8·e-0,20*7 )2
 

ofså skal jeg bare regne ud hvad f ' (7) det er. og hvad tallet betyder. det ved jeg ikke. jeg ved ikke hvad et betyder

 


Brugbart svar (1)

Svar #18
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

f '(7) angiver, hvor meget antallet af elever med influenza ændres pr dag 7 dage efter den første skoledag.


Svar #19
31. marts 2013 af mariiaZ (Slettet)

er det rigtig at når man indsætter 7 
f ' ( 7) = 8·350·0,20·e-0,20 *7 / (1+8·e-0,20*7 )2
at man finder resultatet?
 


Brugbart svar (1)

Svar #20
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, man finder f '(7) ved at indsætte x = 7 i forskriften for f '(x).


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.