Fysik

Parallakse

01. april 2013 af Kulka1 (Slettet)

Jeg har to opgaver omkring parallakse, som liiiige volder mig lidt problemer..

Den ene lyder:

1. Tycho Brahe kunne ikke observere parallakser, fordi øjet ikke kan skelne vinkler der er mindre end ca. 30´´. Hvor langt borte skulle den nærmeste stjerne befinde sig hvis Tycho Brahe skulle have observeret dens parallakse?

 

2. Afstanden til den klare stjerne Vega i Lyren er 26 ly. Beregn den parallakse.

Jeg har, at d=26ly og r=1 AE

Dvs

sin(φ)= 1AE/26 ly= (149,6*106km)/(26*9,4605*1012km)

⇒φ=0.00003484711172

Er det korrekt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt. Men for at sammenligne med de 30 buesekunder bør du regne resultatet om til samme enhed.

 


Skriv et svar til: Parallakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.