Matematik

Potensfunktioner aflæs graf koordinater

02. april 2013 af Tazo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan djævlen aflæser jeg C, D og E´s graf koordinater i dette dobbeltlogaritmiske koordinatsystem?

Jeg ved godt, at dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, som regel er inddelt i 3 lodrette dekader på y-aksen og 2 vandrette dekader på x-aksen. 1 dekade svare til en potens af 10. 

Vi har punkterne x, y 

Altså c aflæser jeg til (0,052 , 0,4) - Men det synes jeg ser underligt ud i forhold til koordinatsystemer. og D og E kan jeg ikke rigtig afgøre. 

Lidt hjælp tak, til hvordan det skal forstås, når de går fra 0,2 til 0,1 på akserne.. Hedder det så, 0,2-->0,29-->0,28-->0,27 osv? Eller?


 

Vedhæftet fil: koordinat.jpg

Svar #1
02. april 2013 af Tazo (Slettet)

Vent lige! Tror jeg har den!
Hedder punkterne sådan?

C´s punkter x, y = (0,15, 0,4)
  D´s punkter x, y = (0,55, 0,15)
  E´s punkter x, y = (2, 0,17)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Kig lige på D's x-koordinat igen. O = (1,1).

Ellers ser det rigtigt ud, men billedet er lidt utydeligt (eller også er det mig der er træt) - men du har princippet korrekt :-)

 


Svar #3
02. april 2013 af Tazo (Slettet)

Hedder D´s x-koordinat så 0,6?


Svar #4
02. april 2013 af Tazo (Slettet)

Jeg har et større billede her 

Vedhæftet fil:koordinat.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Beklager jeg ikke nåede forbi i går efter jeg havde svaret.

Ja, det er helt korrekt - godt gået :-)


Skriv et svar til: Potensfunktioner aflæs graf koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.