Matematik

Studentereksamen A

02. april 2013 af LeonhardEuler - Niveau: A-niveau

Godaften Studieportalen

Jeg forsøger at genneføre denne opgavesæt fra 25 maj 2012. Se link

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

 

Dog har jeg problemer med opgave 5, kan jeg hente vejledning eller nærmere hjælp ...

Jeg siger tak på forhånd

Mvh  derman123


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Differentiation af et produkt:

y = (x + 1) ex ⇒ y' = ex + (x + 1)ex

Det første led: ex er det samme som y/(x + 1)

Det andet led: (x + 1)ex er jo y, ergo: y' = y/(x + 1) + y


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af DMUS (Slettet)

At redegøre for om noget er en løsning, er ofte det samme som at sætte løsningen ind og se om lighedstegnet holder...

og præcis som #1 skriver, er det her tilfældet.


Svar #3
02. april 2013 af LeonhardEuler

Ok. Godt formuleret.

Tak for hjælpen, og jeg ønsker jer fortsat god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

y = (x+1)*e^x ............. differentier

dy/dx = 1 * e^x + (x+1) * e^x *1 = e^x + (x+1)*e^x = y/(x+1) + y

q.e.d.
 


Skriv et svar til: Studentereksamen A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.