Matematik

Ubestemt integrale

03. april 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der ved hvordan man skal gribe dette integrale stykke an:

∫ (w+2)(w-2) dw

Har lidt glemt hvordan man gør, og hvilken metode man kan bruge. Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2013 af AGAA (Slettet)

#0 eftersom (w+2)(w-2)=w2-4 har du ∫(w+2)(w-2)dw=∫(w2-4)dw=....................


Svar #2
03. april 2013 af johannowiz (Slettet)

Så man skal ikke bruge kvadrasætningen for at regne (w+2)(w-2) ud?


Svar #3
03. april 2013 af johannowiz (Slettet)

har fundet ud af det nu :) tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

∫ (w+2)(w-2) dw = ∫ (w-2 +4)(w-2) d(w-2) = ∫ (w-2)2 d(w-2) + 4·∫ (w-2) d(w-2)

                             = (w-2)3/3 + 4·(w-2)2/2 + k


Skriv et svar til: Ubestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.