Matematik

Konveks mængde

03. april 2013 af AGAA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Lidt hjælp ønskes -- >

Lad (E,A,μ) være et målrum med μ(E)≠0 og lad (V,+,R) være et endeligt dimensionalt vektorrum. Lad BV være Borelalgebraen på V og lad V* betegne det duale rum til V.

For en vilk. målelige funktion t:(E,A)→(V,BV)  sættes φt(θ):=∫eθ(t(x))dμ(x), θ∈V* og Dt:={θ∈V*|φt(θ)<∞}

Vis at mængden Dt er konveks. Og hvad kan sluttes om log(φt):D→R.

PFT AGAA


Brugbart svar (4)

Svar #1
03. april 2013 af ultramaniac (Slettet)

#0 Brug Hölders ulighed. Omkring log(φt)∈RD bør du kunne slutte at den er konveks.


Svar #2
03. april 2013 af AGAA (Slettet)

#1 tak for svar, men kan du ikke udpensle lidt?

PFT


Brugbart svar (4)

Svar #3
03. april 2013 af ultramaniac (Slettet)

#2 Lidt hurtigt regnet:

Lad θ12∈D og 0<α<1. Af Hölders ulighedhed følger det, at

φt(αθ1+(1-α)θ2)=∫eαθ1(t(x))+(1-α)θ2(t(x))dμ(x)≤[∫eθ1(t(x))dμ(x)]α[∫eθ2(t(x))dμ(x)]1-αt1)αφt2)1-α<∞

hvorfor αθ1+(1-α)θ2∈Dt - i.e Dt konveks.

Eftersom log φt(αθ1+(1-α)θ2) ≤ α log φt1) + (1-α) log φt2) sluttes at log φt er konveks.

 

 


Svar #4
04. april 2013 af AGAA (Slettet)

#3 tak for svar :-)  Facit siger at log φt er strengt konveks! Kan du hjælpe med det?


Skriv et svar til: Konveks mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.