Fysik

Bevægelser

03. april 2013 af sumaira1 (Slettet)

Et tog kører ind på en station med hastigheden 35km/h. Det standser med konstant acceleration i løbet af 20 s. 

 

a) beregn accerlerationen. Angiv resultatet i SI enhed. 

b) beregn bremselængden 

 

Håber der nogle som kan hjælpe mig ... har virlkelig svært ved den.. 

På Forhånd Tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af peter lind

a) a= Δv/Δt

b s=½a*t2


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

a) 

a=35 km/h / 20 s = 9.7 m/s / 20 s = 0.49 m/s^2

b)

x=v*t+1/2  * a*t^2 = 9.7 m/s * (20 s)^2+0.5*0.49 m/s^2 * (20 s)^2=291 m


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

b) Bremselængden er forkert beregnet. Accelerationen er modsat rettet bevægelsen og skal derfor regnes som negativ:

s = v0·t -(1/2)a·t2 = v0·t -(1/2)·(v0/t)·t2 = (1/2)·v0·t = 97,2 m


Skriv et svar til: Bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.