Fysik

Afbøjningsvinkel

04. april 2013 af nejvelda

Hej

Er der nogen, som kan forklare mig afbøjningsvinkel formlen?  hvad de forskellige betegneler står for?    

+ θ_i=?tan?^(−1) (x_i/L)

på forhånd tak!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

L er afstanden fra gitteret til skærmen, og xi er afstanden fra symmetriaksen til afbøjningspletten af orden i. L og xi er kateter i en retvinklet trekant, hvor afbøjningsvinklen θi er vinlen over for kateten xi . Derfor gælder

tan(θi) = xi / L


Svar #2
04. april 2013 af nejvelda

Tak skal du have!

Jeg har udregnet dem, men ved så bare ikke om det er rigtigt.

Jeg skal nu beregne lysets bølgelængde vha gitterligningen.

Jeg ved og forstår ikke , hvordan jeg skal udregne det, nogen som kan hjælpe?

På forhånden tak!


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. april 2013 af mathon

 

 du har
                  d • sin(θi) = i • λ

                  λ = (d/i) • sin(θi)

                  λ = (d/i) • xi / √(L2+xi2)


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. april 2013 af mathon

eller

                      θi = tan-1(xi / L)
  og
                      λ = (d/i) • sin(θi)


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.