Matematik

Cirklens ligning

04. april 2013 af Keseny - Niveau: C-niveau

Hvordan skal jeg gribe denne her ligning an, hvis jeg gerne vil finde centrum og radius?

1/2 x^2 + 1/2y^2 - 4x + 6y =  6

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

Du skal kvadratkomplettere - se denne video [ LINK ] det er ca. 3 min. inde i videoen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2013 af mathon

cirklens ligning har altid samme koefficient for x2 og y2,
hvorfor der kan divideres igennem med denne
 

                        (1/2)x2 + (1/2)y2 - 4x + 6y =  6

                        x2 + y2 - 8x + 12y =  12

                        x2 - 8x + y2 + 12y =  12

                        (x - 4)2 - 16 + (y + 6)2 - 36 =  12

                        (x - 4)2 + (y + 6)2 =  12 + 16 + 36

                 (x - 4)2 + (y - (-6))282

                 (x - a)2 + (y - b)2r2

 

 


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.