Dansk

Eventyr - Inspiration

04. april 2013 af josefinececilie (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal skrive et eventyr i dansk. 

Det skal være et tingseventyr og må gerne indeholde mange fortællerregeler, der kendetegner et eventyr, så som; 7-talsloven, 3-talsloven, magi, prøvelser, hvileregelen, gentagelsesreglen osv. 

Jeg har tænkt mig at skrive om et spejl måske, det er bare en skør tanke og måske et andet objekt. Måske have titlen "Lille spejl på væggen der". 

Jeg kunne godt bruge noget hjælp og inspiration til eventyret, så hvis i er friske, er jeg åben for alle ideer. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af lars3847 (Slettet)

en ide kunne være, at du skriver ; en kort start på dit eventyr og så finder frem til, hvad du synes, der lyder bedst, lav et notat, hvor du skriver dine ideer ned, og på den måde kan du finde på en god start , men hvis jeg var dig, så vil jeg nok finde en anden, emne at skrive om,


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2013 af jesfpeer (Slettet)

At skrive et eventyr

Start med at læse et HC Andersen eventyr for at komme i stemning, brug det eventuelt til skabelon.

Tænk på noget du vil sige verden (fx det er hæsligt at stå op om morgenen), det kan være temaet. Brug eventuelt et ordsprog, fx man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, nye koste fejer bedst, man skal ikke skue hunden på hårene, når krybben er tom bides hestene.

Tag to genstande og se hvad de kan med hinanden: kærlighed, fjendskab, leg, drilleri, bygge noget, lave et projekt, rejse på ferie, holde fest, samle penge ind til kræftens bekæmpelse, forstå en artikel i avisen.

Måske ved du ikke helt hvad der skal ske, men start alligevel, tit viser der sig noget undervejs. Når du har råskitsen, så gennemgå den og ret til så historien hænger sammen. OG stryg ti procent af ordene – så bliver sproget meget bedre.

En anden mulighed er at lave en parodi på et kendt eventyr, måske med den modsatte morale!

 

De bedste hilsener

jesper


Skriv et svar til: Eventyr - Inspiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.