Matematik

finde f(10) når f(0)= 100 og T2 =5

04. april 2013 af kibag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering med følgende opgave, den kan jeg slet ikke få startet på.
 

For en eksponentiel udvikling f(x)=b*a^x er givet følgende oplysninger:
f(0)=100 og fordoblingskonstanten er T_2=5
Bestem f(10)
f(10)=


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

For hver gang du addere 5 til x bliver funktionsværdien fordoblet. Find f(5), f(10)


Svar #2
04. april 2013 af kibag (Slettet)

Tak, så er det jo nemt nok.........har nok prøvet at overkomplicere tingene ;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med, synes den er svær.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af peter lind

f(5) = f(0+5) = f(0)*2


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug formlen T2 = log2/loga  >>>  loga = log2/T2 = log2 / 5
 

a = 10(log2 / 5) = 2(1/5)= 1,1487
 

b*a0 = 100  >>>  b = 100
 

f(x) = 100*1,1487x
 

f(10) = 400
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når nu fordoblingskonstanten er givet, og man skal bestemme funktionsværdien 2 fordoblingskonstanter fra en x-værdi, hvor man kender funktionsværdien, er det da en omstændelig omvej at gå med at bestemme hele funktionsudtrykket for at beregne f(10) . Fremgangsmåden i #1 er langt simplere.

f(10) = f(5+5) = 2·f(5) = 2·f(0+5) = 2·2·f(0) = 2·2·100 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Klart, klart -

men jeg plotter altid graferne som kontrol af mine resultater - derfor . . .

:-)


Skriv et svar til: finde f(10) når f(0)= 100 og T2 =5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.