Matematik
Hjælp til Mat A
09. oktober 2005 af
Rubberduck104 (Slettet)
Hejsa
Jeg skal beregne skæringspunktet mellem L:4x-y=0 og cirklen: x^2+y^2+2x-4y-3=0
Jeg har beregnet cirklen til: (x+1)^2 (y-2)^2
_______ + _______ = 1
8 8
så centrum= (-1,2) og radius= 2,828
og L var jo y=4x
Hvordan beregner man skæringspunkterne? der er 2.
Jeg skal beregne skæringspunktet mellem L:4x-y=0 og cirklen: x^2+y^2+2x-4y-3=0
Jeg har beregnet cirklen til: (x+1)^2 (y-2)^2
_______ + _______ = 1
8 8
så centrum= (-1,2) og radius= 2,828
og L var jo y=4x
Hvordan beregner man skæringspunkterne? der er 2.
Svar #1
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
Prøv at indsætte y = 4x ind på y's plads i cirklensligning, og reg videre der fra...
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
09. oktober 2005 af Rubberduck104 (Slettet)
altså i den første ligning eller i den jeg har udregnet ?
Svar #4
09. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Cirkelradius er sqrt(8), ikke 2,828. Indsæt y = 4x i cirkelligningen
(x+1)^2 + (y-2)^2 = 8
og bestem skæringspunkterne.
//Epsilon
(x+1)^2 + (y-2)^2 = 8
og bestem skæringspunkterne.
//Epsilon
Skriv et svar til: Hjælp til Mat A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
