Matematik

Matematik - trekanter...

06. april 2013 af msr95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer :) Jeg har stirret mig fuldstændig blind på opg. b i vedhæftede fil. Jeg har regnet a. Er der mon nogen der kan give mig et hint til hvad jeg skal have fat i? Jeg kan vel regne hele længden |FE| med pythagoras, men kan ikke se hvordan jeg skal kunne adskille længden, så jeg får både |FG| og |GE| ?

Vedhæftet fil: Image1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af DelFerro (Slettet)

Ensvinklede trekanter.

|CF| / |FG| = |CE| / |DG|    

   find |FG|

|CF|2 + |EF|2 = |CE|2    eller    |CF|2 + (|EG| + |GF|)2 = |CE|2     

  find |EG|


Skriv et svar til: Matematik - trekanter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.