Matematik

Hjælp til differentialregning!

06. april 2013 af la87 (Slettet)

Hej alle sammen!

 

Har brug for hjælp til følgende tre opgaver:

 

Opgave 1)

 

En funktion er givet ved f(x)=x^3-3x+5

Bestem dens monotoniintervaller ved hjælp af f '(x).

 

Opgave 2)

 

Vi får opgivet en funktionen O:

O(x) = 17x + 100 · cos(0,16x) + 150

Der oplyses at der findes én værdi af x for hvilken omkostningerne pr. produceret enhed O(x)/x er lig med O '(x) der er grænseomkostningerne

Bestem denne værdi af x

 

Opgave 3)

 

Gør rede for at tredjegradspolynomiet:

1/3x^3-x^2+5

har netop ét nulpunkt

 

I må meget gerne komme med eksempler, da jeg har lettere ved at forstå det på den måde.

 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

O(x) = 17x + 100 · cos(0,16x) + 150

du har ξψ, og kan altså blåt differentiere 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Stat med at beregne f '(x) og løs ligningen f '(x) = 0 .

2) Løs ligningen O(x)/x = O'(x)

3) Vis, at f(x) har to lokale ekstremumspunkter, hvor funktionsværdierne begge er positive.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Præcis som skrevet i mit svar. Lad være med at kopiere indholdet af mine indlæg, Andersen11


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her er, hvad du lige før havde skrevet i #1

Svar #1 - Citér

 

5 minutter siden af

 

NielsDahl  

O(x) = 17x + 100 · cos(0,16x) + 150

du har ξψ, og kan altså blåt differentiere

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Ja, det er fint stump 


Svar #6
07. april 2013 af la87 (Slettet)

Hej Andersen!

Kan du komme med eksempler så forstår jeg det bedre!


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvorledes mener du, at jeg har kopieret dit svar?


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad mener du med eksempler?

I 1) skal man beregne den afledede funktion f '(x) og så løse ligningen f '(x) = 0. Fortegnsvariationen for f '(x) kan oversættes til monotoniforholdene for selve funktionen f(x).


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Da du højest sansyligt er en gumnasielev, og jeg har professorgrad i matematik, er sagen herved lukket. Smut i seng min dreng.  


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2013 af SuneChr

Generelt:    Lad vær' med at give et bud på en hjælp før redigeringstiden på 10 min. er udløbet.

Vi gider simpelt hen ikke have de provokationer, der ofte ses. Nu må dét være klart.


Svar #11
07. april 2013 af la87 (Slettet)

Hej Andersen!

 

Ok, vil du vise mig hvordan man regner opgaverne ud. Bare sådan så jeg kan komme videre med at regne på de andre opgaver som jeg har for. Er nemlig gået i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du må da have lært at differentiere simple funktioner? Det ser da ud til, at du tidligere har løst opgaver, der gik ud på at differentiere funktioner.

I 1) er der tale om funktionen

f(x) = x3 - 3x +5

Benyt den generelle regel

(a·xn)' = a·n·xn-1

til at finde den afledede funktion f '(x).


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. april 2013 af SuneChr

# 9 

De er da en kæk fyr. Må fremtiden da bringe Dem al held og lykke. Og Deres retorik: Den skal De sikkert, og dog, nok  komme langt med !  ?


Svar #14
07. april 2013 af la87 (Slettet)

Er I ikke søde at stoppe med at skændes! Jeg har oprettet det her indlæg for at få hjælp og ikke for at i skal svine hinanden til. Det må I gøre et andet sted.


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 9

Hvad hjælper en 'professorgrad' i matematik, når man hverken kan stave eller opføre sig ordentligt?

# 0

Som det ses på vedhæftede skitse (opgave b) er der ikke eet men flere (faktisk uendelig mange ude til højre) punkter, der opfylder betingelsen

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #16
07. april 2013 af la87 (Slettet)

5

 

Kan du godt vise mig, hvordan man regner opgave 1?


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse til opg. 1

Find f '

Sæt den = 0, så får du de to punkter

Undersøg gangen lige omkring punkterne

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #18
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17. Har du sammenlignet O(x)/x med O'(x) ?

Svar #19
07. april 2013 af la87 (Slettet)

#17

Hvad mener du med:

Undersøg gangen lige omkring punkterne


Brugbart svar (1)

Svar #20
07. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 18

P(x) = O(x) / x

som det ses på skitsen

# 19

Når du har fundet et ekstremumspunkt, så skal du lige tjekke om funktionen stiger eller falder når du vælger et x lige tli venstre eller lige tilhøjre for dit punkt.

På den måde finder du ud af om punktet er et max. eller min.

:-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.