Matematik

Promille regning

07. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået den her opgave, som jeg ikke lige kan regne ud. :(

 

Når en mand drikker et antal genstande inden for et kort tidsrum, kan promillen beregnes
efter følgende formel:


Promille 12 antal genstande/ 0,68 mandens vægt i kg

Ifølge færdselsloven er grænsen 0,5 promille.


a) Hvilken promille får en mand på 70 kg efter at have drukket 5 genstande?
Hvor mange genstande skal en mand på 70 kg drikke for at nå promillegrænsen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Du bør angive promilleformlen som følger: 

p = (12 * antal genstande)/(0,68 * kropsvægt)  - se f.eks. her, p er så promilleværdien (0/oo)

(a). Indsæt i formlen: kropsvægt = 70 og antal genstande = 5.Én genstand svarer til 12 g alkohol.

p(70kg, 5 genst.) = (12 * 5)/(0,68 * 70) = 1,26 0/oo

Løs dernæst ligningen: 0,5 = (12 * x)/(0,68 * 70), hvor x er det efterlyste antal genstande. Du bør få: x ≈ 2.

 


Skriv et svar til: Promille regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.