Fysik

termodynamik

08. april 2013 af 150892ida (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antag at opvarmning af et stykke stearin med massen m ved stuetemperatur
Tstue foregar under konstant varmetilfrsel dQ/dt = KP. Skitser temperaturudviklingen
(y-akse) af stearinen som funktion af tiden (x-akse). Skitsen skal afspejle et kvalitativt
korrekt forhold mellem Cp(s), Cp(l) og Cp(g), samt mellem ΔfusH og ΔvapH.

Betragt 50g stearin ved temperaturen Tstue = 25C. Hvor lang tid tager det henholdsvis at
smelte og at fordampe stearinen, hvis der er en konstant varmetilfrsel pa KP = 10W
uden varmetab til omgivelserne?

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver? helst den første opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Du opvarmer jo med "konstant hastighed" indtil du møder smelteenergien (som er et lodret stykke på kurven), når denne energi er "overvundet" stiger temperaturen proportionalt med tiden igen, indtil du igen møder et lodret stykke (fordampningsenergien) - hvor du finder disse værdier må du selv rode med :-)

Her et et link til sådan en type graf:

http://pub.uvm.dk/2001/fysik/images/figur_s.80.gif

Du skal i næste opgave finde sterins specifikke varmekapacitet og se på hvormeget energi det kræver at opvarmer de 50 g optil sterins fordampningspunkt (husk du skal bruge energi til fast -> flydende og flydende -> gas, som skal lægges oven i energien for opvarmingen).

Håber det hjalp dig videre :-)

 


Svar #2
10. april 2013 af 150892ida (Slettet)

tusind tak, det gjorde det :)


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.