Matematik

Lineær sammenhæng

08. april 2013 af nelarsen (Slettet)

Hej alle, jeg står med følgende opgave:

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model

y = ax + b

hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden i år.

Denne er vokset for kvinder fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

a) Bestem talene a og b

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2013 af mathon

 

                 y = ax + b     gennem (0 ; 78.0)  og  (10 ; 80.3)


Svar #2
08. april 2013 af nelarsen (Slettet)

a = (78 : 80,3) : (0:10) , ikke? men det kan man jo ikke sige.


Svar #3
08. april 2013 af nelarsen (Slettet)

Ups, min fejl. Man skal minusse. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. april 2013 af mathon

 

                             78,0 = a0 + b

   hvoraf
                             y = ax + 78,0
   og
                             80,3 = a•10 + 78,0

                             a = (80,3 - 78,0) / 10 = 0,23

                     y = 0,23x + 78,0
                           


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.