Matematik

Bestem monotoniforholdende for f

08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x) = 2x3+ 3x2 – 36x
a) Bestem monotoniforholdene for f.
Jeg differentierer funktionen og får den til 6x2 + 6x – 36
Så skal jeg løse f’(x) = 0 men hvordan gør jeg det når jeg har 6x2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2013 af ChemistryIsKey

Du skal løse ligningen

     6x2 + 6x - 36 = 0

som en andengradsligning (finde diskriminant og derefter løsninger)

:)


Svar #2
08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Jeg har bare altid lært at jeg først skal finde de x-værdier hvor der er vandrette tangenter ved at løse f'(x)=0. Derefter lave en fortegnslinje for f'(x) :)


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdende for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.