Fysik

Sluthastighed

09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

En urtepotte falder ud ad et vindue på 3.sal og rammer fortovet. Urtepotten vejer 450 g/450 kg, og højden fra vinduet på 3.sal og til fortovet er 7,0 m.

 

c) Beregn urtepottens hastighed lige før den rammer fortovet?

d) Beregn urtepottens kinetiske energi lige før den rammer fortovet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af peter lind

Brug energibevarelse


Svar #2
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej.

Kan du uddybe det lidt mere?7


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af peter lind

I starten af faldet er den kinetiske energi 0. Der er kun potentiel energi. Beregn denne. Lige før potten rammer orden er den potentielle energi 0, så al energi er kinetisk energi


Svar #4
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Er dette så rigtigt?

1/2* 450g *0^2= 0

 

og er dette også det g skal gøre ved opgave nr. c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2013 af peter lind

Hvad er den potentielle energi ved starten af faldet ?


Svar #6
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Er den da ikke 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af Yang (Slettet)

At der er energibevarelse, betyder, at den samlede mængde energi altid er konstant. 

Når du har sådan en opgave, skal du se på, hvad for en "energitype" du har med at gøre. Da der er tale om en højde, er der tydeligvis tale om potentiel energi (=beliggenhedsenergi). Derfor skal du beregne denne ved Epot=m*g*h. Men under faldet, bliver beliggenhedsenergien og derfor den potentielle energi gradvis omdannet til kinetisk energi, og hvis der er energibevarelse, vil det betyde, at lige før urtopotten rammer jorden må alt den potentielle energi være omdannet til Ekin og du får at 

Ekin=(1/2)*m*v2, hvor den eneste ukendte størrelse er hastigheden. 

 


Skriv et svar til: Sluthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.