Fysik

Bindingsenergi

10. april 2013 af LillePrins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har vedhæftet mit spørgmål med mine udregninger - dog kan jeg ikke forstå at mit resultat virker så absurd stort - er der nogen der kan se hvori fejlen ligger?? 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

De 931,5 MeV er masse-energiækvivalensen for 1 u , og her er der allerede ganget med c2. Så skal der ikke ganges med c2 igen senere hen.

Vær omhyggelig med præfixerne. 1 Mev = 106 eV , mens 1 meV = 10-3 eV


Svar #2
10. april 2013 af LillePrins (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Kan det passe at bindingsenergien i den første er: 1870.745423 MeV ?
 

(3/2He kernemasse = 3,0160 u – (2*0,000549 u) = 3.014902 u

MDefekt = Z + mp * N + mN – MKerne
MDefekt = 2 + (2*1,007276 u) + (3-2)*(1,008665 u) - 3.014902 u
MDefekt = 2.008315 u

EBinding = Mdefekt * C2
EBinding = 2.008315 u *931,5 MeV
EBinding = 1870.745423 MeV)


Skriv et svar til: Bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.