Matematik

Kombinatorik

10. april 2013 af Amandapurr (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej nu hvor der er lockout kan man  jo ikke lige få hjælp af sin lærer så jeg håber i kan hjælpe :) 

Jeg er i gang med emnet Sandsynlighedsregning og kombinatorik i matematik og har fået en opgave der lyder " I et edb-spil skal man indtaste en trecifret kode for at få adgang. Hanna har glemt koden, men kan huske, at den består af ulige cifre. Hvor mange gange skal hun højst forsøge? A. Hvis hvert ciffer må bruges flere gange?

Jeg har prøvet med tælletræ og alt muligt men kan simpelthen ikke komme frem til det resultat de siger i bogen. i bogen siger de man skal sige 3^5 men det kan jeg ikke få til at passe nogen steder. 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2013 af PeterValberg

mulige ulige cifre:  1,3,5,7,9  (altså 5 muligheder)

og da koden godt kan bestå af gentagelser i tallene, - fx 115 kan du regne det på denne måde

muligheder for det første tal:  5
muligheder for det andet tal:  5
muligheder for det tredje tal:  5

hvilket skal ganges sammen:

antal mulige koder = 5·5·5 = 53 = 125

(når koden kun må bestå af ulige cifre)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2013 af Stats

Tallene 0,1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Vi ser hvor mange ulige tal der er. {1, 3, 5, 7, 9}
Der er altså 5 ulige tal

En trecifret kode kan da bestå af

{1, 3, 5, 7, 9}×{1, 3, 5, 7, 9,}×{1, 3, 5, 7, 9}

Det vil sige at der er 5·5·5 mulige kombinationer, Hvis vi omskriver 5·5·5 bliver det til 53=125

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2013 af Stats

Der er fejl i facit, hvis der står 35, der skal skal nemlig stå 53

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
12. april 2013 af Amandapurr (Slettet)

#4


Der er fejl i facit, hvis der står 35, der skal skal nemlig stå 53

Tusind tak for svarene alle sammen :) Og ja der må være en fejl i facit jeg får nemlig det samme som i alle har sagt ;)


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.