Fysik

Brydningsvinklen

10. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En lysstråle sendes fra atmosfærisk luft imod en glasklods. Indfaldsvinklen er 38o og brydningsvinklen bliver 23o.

a) Beregn glassets brydningsforhold.

b) Beregn brydningsvinklen, når indfaldsvinklen er 60.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af ChemistryIsKey

a)

n = sin(θind) / sin(θud) = sin(38°) / sin(23°) = 1.576

b)

sin(θud) = sin(θind) / n = sin(60°) / 1.576 = 0.550

θud = sin-1(sin(θud)) = sin-1(0.550) = 33.3°

:)


Svar #2
10. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Mange tak!! :)


Skriv et svar til: Brydningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.