Matematik

Statistik eksamen

10. april 2013 af GitteLT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 7

Givet en population med en middelværdi (mean) på µ = 100 og en varians på σ2 = 900. Den central grænse værdi sætning gælder når stikprøvestørrelse  n ≥ 25. En simple stikprøve på n = 30 udtages.

a. Angiv middelværdi og varians for fordelingen af stikprøve middelværdier.

b. Beregn sandsynligheden for at x ¯  > 109?

c. Beregn sandsynligheden for at 96 ≤   x ¯    ≤ 110?

 

 

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af peter lind

a) Middelværdi er den oprindelige. Variansen er den oprindelige divideret med stikprøvestørrelsen

b) og c) Det slår du op i et CAS værktøj, regneark , statistikprogram eller lignende. Du skal bruge middelværdien og variansen fundet i spørgsmål a) Du kan bruge normalfordelingen til opslaget


Svar #2
10. april 2013 af GitteLT (Slettet)

hvad er CAS værktøj?
vi har ikke rigtig fået nogle programmer til at løse det


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af peter lind

Det er et matematikprogram. Det skal i hvert fald slås op et eller andet sted. Du har da vel et regneark. Der kan det i hvert fald slås op


Skriv et svar til: Statistik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.