Biologi

Fordoblingstid for bakterier

10. april 2013 af Telefone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

Jeg har et par spørgsmål ang. opgave 3 spørgsmål 2 og 5 i dette sæt:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Forsoegsfag-i-de-gymnasiale-uddannelser/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Fagenes%20sider/Bioteknologi/100520_bioteknologi_A_vejl_opgavesaet_2.ashx

Spørgsmål 2:

Jeg har udregnet fordoblingtiden vha. formlen T2=log(2)/log(a) og har fået flg. resulater:

35 grader T2=65 (ca)

30 grader: T2= 36 (ca)

25 grader T2= 29 (ca)

(Som a-værdi har jeg benyttet eksemplevis e0.0235x  ved 35 grader)

Men det virker jo underligt, at fordoblingstiden falder i takt med temperaturen stiger. Den burde vel stige, medmindre at denne bakterie bare har et perfekt temperaturoptimum på 25 grader..

Håber der er nogen som kan hjælpe med forklaring og evt. påpege fejlen 

 

Spørgsmål 5:
Forklar hvordan bakteriers aktivitet kan fører til produktion af oxonium

Jeg føler mig usikker i dette spørgsmål.. Kan nogen give et bud?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af hesch (Slettet)

Spørgsmål 2:  Når fordoblingtiden falder, stiger formeringshastigheden. Uden at have finregnet på kurverne i opgaven, ser det da ud som om fordoblingstiden er mindst ved  30 - 35C, og at temperaturoptimum ligger nær/i dette område.


Skriv et svar til: Fordoblingstid for bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.