Matematik

Bestem den årlige procentvise stigning - og beregn den årlige rente

10. april 2013 af Charmingprincess553 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Det her er mit første spørgsmål på studieportalen, så bær over med, hvis jeg gør det forkert! :-)

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til disse to opgaver!

Opgave 3

USA passerer 300 mio. indbyggere
Antallet af indbyggere i USA vil i morgen bryde igennem en historisk
grænse på 300 millioner.
USA’s indbygger nummer 200 millioner blev registreret i 1967

a) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstallet i USA i perioden 1967-2006


 

Opgave 4


a) Beregn den årlige rente, når den månedlige rente er 2,5%
b) Beregn den månedlige rente, når den årlige rente er 30%

 

Mvh. mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Opgave 3

39 år

(1+r)^39

b) (12√1,30)-1

 


Svar #2
10. april 2013 af Charmingprincess553 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? :( og hvad er svar på hvilke spørgsmål?
jeg kan heller ikke finde ud af hvordan man laver ^ på lommeregneren.

 

ellers tak for svaret! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Mht. opgave 3a)

Du skal anvende kapitalfremskrivningsformlen, som er givet ved:

K=K0*(1+r)^n 

hvor K er slutresultatet, K0 er startbeløbet, r er renten pr. termin og n er antallet af terminer. I dit tilfælde lyder værdierne:

n = 2006-1967 = 39

K0 = 200

K = 300

Værdierne indsætter du i formlen, og isolerer r og finder herved den årlige procentvise stigning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2013 af AMelev

(1+r)^39 betyder (1+r)39

Hvis det er en almindelig lommeregner, du har, skal du måske bruge en tast, hvor der står xy, men det er forskelligt ved de forskellige lommeregnertyper.


Skriv et svar til: Bestem den årlige procentvise stigning - og beregn den årlige rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.