Matematik

Procent

09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)
hjælp nogen der kan hjælpe med den her opgave (skriver det første af opgaven som er lavet og så mangler jeg det sidste spørgsmål):
1)Hvor stor var den gennemsnitlige købesum for hovedstadsområdet i 1968? =220,000.
2) hvor stor var den gennemsnitlige købesum for hovedstadsområdet i 1978? =700,000.
3)(det er den jeg mangler)
hvor mange procent steg den gennemsnitlige købesum fra 1968 til 1978 i hovedstadsområdet? = ?
nogen der kan hjælpe. bare formlen for hvordan jeg regner den ud.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af erslev_bonden (Slettet)

(købesum i 1968 / købesum i 1978)*100 = procentvis tilvækst i perioden 68 til 78

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2005 af erslev_bonden (Slettet)

ups ups, det var vidst lidt for hurtigt!

(købesum i 1978 / købesum i 1968)*100 = procentvis tilvækst i perioden 68 til 78

Svar #3
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

:s det forstod jeg ikke?
hvordan skal jeg skrive den?
altså det med årstallene og så *100?

Svar #4
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

"Mindste værdi" gange 100%, divideret med "højeste værdi" er elig med "den proentvise tilvækst".

Kan og skrive således:

(A*100%)/B = C

eller:

(220*100)/700 ~ 31,43%

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

*procentvise

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hmmm... det går ikke lige særligt godt med mit tastatur, efter at jeg har spildt cola ned i det.

Jeg prøver igen:

--

"Mindste værdi" gange 100%, divideret med "højeste værdi" er elig med "den procentvise tilvækst".

Kan også skrive således:

(A*100%)/B = C

eller:

(220*100%)/700 ~ 31,43%

--

Svar #8
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

nårrh sådan. mange tak skal du have

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2005 af allan_sim

#7. Hm... jeg tror sørme, at stigningen er på mere end 31,43%, hvis den er gået fra 220000 til 700000. Måske vi skulle bytte om på et par tal?...

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#9

Jahh... jeg ved ikke hvor jeg har komma'et fra.. ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#9

Nåhh ja.. selvfølgelig!!

Det må istedetfor være:

(A*100%)/B = C

(700000*100%)/220000 ~ 3181,8%

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#11:
Nej, langtfra.

Lad p betegne den procentvise tilvækst i en given størrelse, som vokser fra værdien x til værdien y. Så er

p = 100(y-x)/x = 100(y/x - 1)

Ansættes specielt x = 220 og y = 700, da fås

p = 100(700/220 - 1) = 218,18... ~ 218

svarende til godt og vel en tredobling af x.

//Epsilon

Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.