Matematik

logaritme

14. april 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man sådan en ligning:
4- 3*2x+2+32 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af mathon

 

                          4- 32x+2 + 32 = 0

                          (2x)2 - 32x•22 + 32 = 0

                          (2x)2 - 122x + 32 = 0

   sæt y = 2x

                          y2 - 12y + 32 = 0        
                                                                   løs med hensyn til y

                                                                   løs med hensyn til x = log(y) / log(2)


Svar #2
14. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#1


 

mange tak!

Ved du hvordan man kan løsse denne her:
2x+2 + 2-x = 5


Svar #3
14. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Altså jeg ved godt hvad man gør med 2x+2, men hvad gør man med 2-x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af mathon

 

               
                          2x+2 + 2-x = 5

                          2x•22 + 2-x = 5

                          42x + 2-x = 5                                som multipliceres med 2x på begge sider

                          4(2x)2 + 2-x+x = 5•2x

                          4(2x)2 - 5•2x + 1 = 0

   sæt y = 2x

                          4y2 - 5•y + 1 = 0

                                                                  løs med hensyn til y(>0)

                                                                  løs med hensyn til x = log(y) / log(2)

 

 


Svar #5
14. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#4


 

                                         4(2x)2 + 2-x+x = 5•2x

          Hvorfor gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2013 af mathon


                   ...for at opnå en 2.gradsligning i 2x


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.