Fysik

Parabler

14. april 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad menes der med: udledning af kasteparablen hvor y skal angives som funktion af x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har relationerne

ax = 0

ay= - g 

hvor man så kan integrere og udlede:

x = v0cos(u)t , y = v0sin(u)t -1/2gt2

så isoleres t i x:   t = x/[ v0cos(u)] den sættes ind i udtrykket for y

så har du y(x)


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.