Fysik

absorption

14. april 2013 af namnamG (Slettet)

Hej, nogle der kan hjælpe med disse opgaver:

Se vedhæft.


Svar #1
14. april 2013 af namnamG (Slettet)

og disse :

Tak.

Vedhæftet fil:nam.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af mathon

h • c = 1239,84 eV·nm

                                                Efoton = (1239,84 eV·nm) / λ


Svar #3
15. april 2013 af namnamG (Slettet)

Hvordan laves de to andre opgaver? (svar #1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2013 af mathon

                          

 

 

       Efoton = (1239,84 eV·nm) / λ

                                          Efoton = (1239,84 eV·nm) / (320,00 nm) = 3,87 eV

                                          Efoton = (1239,84 eV·nm) / (323,26 nm) = 3,84 eV

                                          Efoton = (1239,84 eV·nm) / (670,79 nm) = 1,85 eV


Svar #5
15. april 2013 af namnamG (Slettet)

Mange tak, det forklarede du fint i svar 2..

Men jeg tænkte mere på disse opgaver : (se vedhæft)

Vedhæftet fil:nam.png

Svar #6
15. april 2013 af namnamG (Slettet)

Ved godt, at er  h·c = 1239,84 eV·nm  er Plancks konstant · lysets hastighed.. Men når jeg regner det ud for jeg noget helt andet.. Er lysets hastighed ikke 3.00 * m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2013 af mathon

 

                h = 6,62608·10-34 J·s = 4,13567·10-15 eV·s

                c = 2,99792·108 m/s = 2,99792·1017 nm/s

                 

                h • c = (4,13567·10-15 eV·s) • (2,99792·1017 nm/s) = 1239,84 eV·nm


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2013 af mathon

 

        Na's orange linje
        med
                    λ = 589 nm
                                                 Efoton = (1239,84 eV·nm) / (589 nm) = 2,105 eV


Svar #9
16. april 2013 af namnamG (Slettet)

Jeg har lavet et energiniveaudiagram. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare , hvordan jeg har gjort.. kan du hjælpe


Svar #10
16. april 2013 af namnamG (Slettet)

hvordan skal jeg forklare opgave c??


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2013 af mathon

da λ = 589 nm er uden decimaler,
er det vanskeligt at afgøre
om
                   energispringet er
                                                      fra  3,87 eV 1,85 eV
                                   eller

                                                      fra  3,84 eV 1,85 eV

 


Svar #12
17. april 2013 af namnamG (Slettet)

Hvor kommer det der 589 nm fra??? jeg skal jo forklare, hvordan d. Forklar, hvordan den orange linie i emissionsspektret fremkommer.? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2013 af mathon

    jeg slog den op

men OK

                           orange emmission
                                                                    Efoton = (1239,84 eV·nm) / (610,35 nm) = 2,02 eV

                           det vil sige
                                                  et elektronspring fra energiniveau 3,87 eV til energiniveau 1,85 eV

                                                      


Skriv et svar til: absorption

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.