Matematik

Figuren viser en trekant ABC...

14. april 2013 af gr8 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp med hensyn til formlen?
Skal jeg ikke bruge Sin-1(9.5/16.2) for at beregne vinkel A, eller er jeg bare helt væk?

!!! Skal virkelig også bruge hjælp til opgave B !!!

Har vedhæftet et billede af selve opgaven

- Tak på forhånd!!!

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

vinklen A bestemmes ved

 

    sin(H) / h = sin(A) / a → sin(A) = a · sin(H) / h → A = sin-1(a · sin(H) / h)

 

 

alternativt

 

    sin(A) = mod / hyp → A = sin-1(mod / hyp)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

længden AC er tilsvarende summen af |AH| og |HC|, |AC| = |AH| + |HC|, hvorfra |HC| kan bestemmes ved

      tan(V) = mod / hos → mod = tan(V) · hos → hos = mod / tan(V)

 

og dertil kan |AH| bestemmes ved

      cos(V) = hos / hyp → hos = cos(V) · hyp


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1329040


Svar #4
14. april 2013 af gr8 (Slettet)

Hvis jeg skriver sin-1(0,568) giver det ikke 33,9 grader, men 0.68?? Forstår det ikke? ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Hvilken lommeregner anvender du? Jeg får, ved

 

    arcsin(9.5 / 16.2) = 35,9043º = A


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#4 Din lommeregner er sat til radianer, tror jeg. Du skal ændre den til grader.


Svar #7
14. april 2013 af gr8 (Slettet)

Jeg bruger programmet kaldet: Maple 16
Men ved brug af det du har skrevet der, får jeg: 0.6266317137 som resultat???
Fatter det sgu ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Sikr dig, at din lommeregner er sat til til grader, og ikke radianer.


Svar #9
14. april 2013 af gr8 (Slettet)

Mna kan ikke sette Maple til radianer eller grader, det er et system der automatisk gør det :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Okay. Så må du konvertere tallet.

Vinkel A = 0,627 radianer * 180 / π = 35,9 grader 


Svar #11
14. april 2013 af gr8 (Slettet)

Man kan vidst ikke være mere blank end jeg er nu? ..


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Okay. Grader er en måde at måle vinkler på. Radianer er en anden. Der er 360 grader i en cirkel, eller 2π  radianer (6,28) i en cirkel.


Skriv et svar til: Figuren viser en trekant ABC...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.