Fysik

beregn bølgelængden af foton med 8,6 eV

16. april 2013 af FredeOJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for en forklaring på hvordan man finder bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af peter lind

E = h*f = h*c/λ  h er Plancks konstant, f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er bølglængden


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af mathon

 

                                                                    Efoton = h • c / λ

                                                                    (8,6 eV) = (1239,84 eV·nm) / λ

                                                  λ = (1239,84 eV·nm) / (8,6 eV)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2016 af Mat19 (Slettet)

Hvor kommer de 1239,84 eV fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2016 af mathon

#3

        h=6{,}62607\cdot 10^{-34}\; Js
        c=2{,}99792\cdot 10^{8}\;\tfrac{m}{s}

           h\cdot c=(6{,}62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s)\cdot \left (2{,}99792\cdot 10^{8}\;\tfrac{m}{s} \right )=1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m=

          \left (1{,}98645\cdot 10^{-25} \right )\cdot \left ( 6{,}24151\cdot 10^{18}\; eV \right )\cdot (10^9\; nm)=1239{,}84\; eV\cdot nm


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2019 af john123321i (Slettet)

Er der nogen som gider at skrive det FUCKING resultat, så man kan få det til at give mening?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2019 af mathon

#5

             \small \begin{array}{llll} \textup{Den \textbf{korte} version:}&h\cdot c=1239.84\; eV\cdot nm\\\\&E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }\\\\ \textup{hvoraf:}&\lambda=\frac{h\cdot c}{E_{foton} } =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{8.6\; eV}=144.167\; nm \end{array}


Skriv et svar til: beregn bølgelængden af foton med 8,6 eV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.