Fysik

luftmodstand

18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg skal finde luftmodstanden på min genstand (kugle) og skal først finde k for denne formel: mg=k*v eller mg=kv^2


massen på min genstand er 64 g og dens diameter er 2.5, hastigheden er 4.598

jeg skal dernæst indsætte min værdier og finde C

k=1/2*p*A*C

hvor   = 1,293 kg/m3 ( Luft densitet ), og A er tværsnitsarealet

ifølge mine beregninger får jeg
C = 0.276m/s, hvilket ikke stemmer overens med formen på en kugle.
det er mine beregninger jeg tvivler på.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af mathon

 

            jeg skal finde luftmodstanden på min genstand (kugle)

                                             Fmodstand = (1/2) • Cw • ρ • A • v2

                                            Fmodstand = [(1/2) • Cw • ρ • (2•π•r2)] • v2

                                            Fmodstand = k • v2
                                                                                 når ρ, r og Cw er kendte størrelser
 

    A = tværsnitsfladen af det af luften omstrømmede legeme

    Cw afhænger af om luftstrømningen er laminar eller turbulent

             0,13 ≤ CW ≤ 0,45


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af hesch (Slettet)


Svar #3
18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Jamen hvad får i C til, hvis i beregner det med mine værdier? Fordi enten er det mit program eller er det mig der skriver noget forkert, når jeg regner det ud, hvilket jeg tvivler på, eftersom jeg har tjekket det op til flere gange. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af mathon

 

                


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af mathon

 

                 Du har ikke opgivet enheder på diameter og hastighed.


Svar #6
18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

diameter er cm og hastighed er m/s, det må du undskylde. 


Svar #7
18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Altså emnet hører under det skrå kast og jeg skal derfor vise hvor stor/lille rolle luftmodstanden betyder for mit kast. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af mathon

    

                                     Fmodstand = [(1/2) • Cw • (1,293 kg/m3) • ((π/2)•(0,025 m)2)] • (4,598 m/s)2                   

                                      Fmodstand = (0,013419 N) • Cw      
  

                                           

                                           
                 


Svar #9
18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Hvordan kan du have 2 ubekendte i første udtryk, både Fmodstand og CW


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2013 af mathon

 

                        0,13 ≤ CW-kugle ≤ 0,45

                        1,7 mN Fmodstand 6,0 mN


Svar #11
18. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Kan du muligvis forklare det lidt mere simpelt? jeg forstår det nemlig ikke, min lærer bad mig om finde tal for det 


Skriv et svar til: luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.