Matematik

matematik opgave

18. april 2013 af 123matematik123

Hej

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg har lidt svært ved. Jeg håber, at i vil hjælpe mig med den.

 

Undersøg funktion f(x)
f(x)=3x4-4x3-12x3

f(x)=x3+ax2-5x+3

a er konstant

bestem a når det oplyses at f er lokalt minimum for x=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvilken af de to f(x)'er skal undersøges?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

f(x) = x^3 + ax^2 -5x +3

et minimum betyder, at f ' (x) = 0

f ' (x) = 3x^2 + 2ax - 5 = 0 ..... indsæt x = 1 og find a


Hvad skal vi med den anden f(x) ?


Svar #3
18. april 2013 af 123matematik123

Vi skal udersøge den første


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Undersøg funktion f(x)
f(x)=3x4-4x3-12x3

Reducér den først - har du skrevet opgaven rigtigt af?

Find f ' og undersøg ekstrema

Omskriv til x3 * (3x - 16)

- og brug nulpunktsreglen til at finde rødderne

Redegør for monotonien


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af peter lind

Er den første funktion skrevet rigtig op ? du har 2 led med x i 3. potens.

En undersøgelse betyder at du skal finde 0 punkter og monotoniforhold


Svar #6
18. april 2013 af 123matematik123

Jeg kom til at skrive den første forkert da den skal være

f(x)=3x4-4x3-12x2


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal stadig bruge samme fremgangsmåde som i # 4 og 5 - bare med de rigtige tal.

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Her har du en skitse til at lette overblikket . . .

;.)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #9
18. april 2013 af 123matematik123

Tak for det :D


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.