Matematik

En lille opgave

19. april 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Hej

Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? Kan slet ikke finde ud af den.

På forhånd tak for hjælpen :) 

 

 

Vedhæftet fil: Opgave 12.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

........................

Det tilbageværende metalstykkes
omkreds Omk består af to halvcirkler og to sider
dvs en helcirkel og to sider af længden h

                                                 Omk = 2πr + 2h

                                                 6 = 2π•r + 2h

                                                 3 = π•r + h
     hvoraf
                                                 h = (3 - π•r)

 

Det tilbageværende metalstykkes
areal A er forskellen mellem et firkantareal  A1 = h • 2r
og 2 halvcirklers areal A2 = 2 • (1/2)•π•r2 = π•r2

hvoraf
                                                 A = A1 - A2

                                                A = h • 2r - π•r2

                                                A = (3 - π•r) • 2r - π•r2

                                               A = 6r - 2π•r2 - π•r2

                                      A(r) = 6•r - 3π•r2

                                              


              

 

 

 

                             


Svar #2
19. april 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.