Matematik

Procenter

19. april 2013 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået af vide at 100% repræsenterer 0,6161

Hvordan finder jeg så ud af  hvor mange procent 0,121 er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af Lone110 (Slettet)

(0,6161-0,121)/0,6161•100% = 80%


Svar #2
19. april 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Det giver ikke mening?

50% af 0,6161 bør være halvdelen, altså 0,308

hvordan kan 80% så være 0,121, som er et mindre tal end 0,308?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af mette48 (Slettet)

#1 Det kan da ikke passe det er jo under halvdelen

100% repræsenterer 0,6161

1% repræsenterer 0,006161

x0% repræsenterer 0,006161*x = 0,121  løs ligningen

0,006161*x = 0,121                  ganger igennem med 1000

6,161x=121

x=121/6,161 ≈ 20 % regn det selv ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2013 af SuneChr

Løs ligningen, hvor x da udtrykkes i %

Regnemetoden kaldes forholdsregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2013 af Krabasken (Slettet)

0,121 / 0,6161 * 100

:-)


Skriv et svar til: Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.