Matematik

Vektorer i 3D

19. april 2013 af halilkøse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme skæringspunkt mellem linjen m og α.

Linjen m går igennem to punkter: P(9,5,4) og Q(2,1,0)

α plan's  ligning er: 2x - 2y + z - 6 = 0

 

Umiddelbart tænker jeg, at jeg skal bruge parameterfremstilling, men har svært ved at ramme skæringspunktet.

 

 


Svar #1
19. april 2013 af halilkøse (Slettet)

Jeg har fundet ud af det.

Solve(x=2+7t and y=1+4t and z=0+4t and 2x - 2y + z - 6 = 0,{x,y,z})

t = 2/5

x = 24/5

y = 13/5

z = 8/5


Skriv et svar til: Vektorer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.