Fysik

s(t)-graf

20. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg lader en kageform falde, mens en ultralydscensor måler de sammenhørende værdier for position og tid. Dataene ser på grafen ud til at være lineær. Hvorfor kan jeg bestemme den maksimale hastighed, vmax  ved at lave en lineær regression?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af peter lind

Kageformen må starte med hastigheden 0, så kurven kan ikke være lineær. Du mener formentlig at kurven på den sidste del er lineær. Hvis du laver lineær regression på den sidste del vil hældningen af linjen være hastigheden. Hvis s(t) = a*t+b får man v = s'(t) = a


Svar #2
21. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: s(t)-graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.