Fysik

Fysik opgave

21. april 2013 af nadja4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer, jeg vil gerne spørger jer om hjælp til følgende opgave ( vedhæftet), jeg har forsøgt at løse den, men er ikke sikker på om det jeg har lavet er rigtig, og så kan jeg ikke gribe b og c an, så har virkelig brug for jeres hjælp.

PÅ forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 3 Segway.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

a) Det er v og s du kender. Du skal finde t

b) Du skal først bruge v= a*t+v0  hvor v er sluthastigheden (=0) og v0 er starthastigheden. Brug derefter formlen du nævner til at finde s


Svar #2
21. april 2013 af nadja4 (Slettet)

Vil det sige:

at i a,  kan jeg solve med hensyn til t, solve(800m=5.6_m/s*t,t)--> t=142.857 s, passer det??

 

b) v= a*t+v_0= 4.7m/s^2*142.857s+4.2m/s=675.628 m/s, passer det??

 S=-a*t^2/2+v_0*t= -4.7m/s^2*142.857^2/2+4.2,/s*142.857s= -47359,1 ????, Ved ikke helt hvorfor det bliver så stort tal??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af peter lind

a) ja

b)  Tiden i spørgsmål b har intet med tiden i spørgsmål a at gøre. Du skulle i b først finde hvor lang tid den er om at bremse og dernæst bruge den fundne tid til at finde bremselængden


Svar #4
21. april 2013 af nadja4 (Slettet)

Ok, hvis nu jeg også solve først med hensyn til t, og derefter indsætte t i den anden ligning, er det så rigtigt?

b) v= a*t+v_0

solve(0=4.7m/s^2*t+4.2m/s,t) => t= -0.8936s

og nu kan jeg indsætte t ind i den nye ligning:

s=-a*t^2/2+v_0*t=   -4.7m/s^2*-0.8936^2/2+4.2,/s*-0.8936s= -5.629, passer det, det er sådan jeg forstår det????


Svar #5
21. april 2013 af nadja4 (Slettet)

Hvad med c, hvordan skal man forstå det??


Svar #6
21. april 2013 af nadja4 (Slettet)

Hej igen, er der ikke nogen der kan tjekke om jeg har lavet b rigtigt og hvordan man laver c, har virkelig brug for hjælp?


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.