Kemi

beregn pH

21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har lavet en opgave, men skal beregne den vha. KB

Ved ikke hvordan jeg gør. 

 

Beregn pH i 0,10 M natriumcarbonat. 

 

pOH= (1/2) * (pkb - log (cb) = (1/2) * (3,60 - log(10-1) = 1/2 * 3,60 H) =2,30 

 

 

PH= 14 - pOH = 12 -2,30= 11,70 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af mathon

renskrevet

                       pOH= (1/2) (pkb - log (cb)) = (1/2) (3,60 - log(10-1)) = 1,8 + 0,5 = 2,3

                       pH = 14 - 2,3 = 11,7


Svar #2
21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Men det skal beregne vha. KB?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af mathon

   pKb(CO32-) = 3,6, hvorfor CO32- er en middelstærk base

               Kb = 10-pKb = 10-3,6

                                                              -Kb + √(Kb2 + 4•Kb•cb)
                                           pOH = - log( --------------------------)
                                                                              2

                                           pH = 14 - pOH

                                                 


Svar #4
21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Okay tak! Jeg har fået det til 12,4366 :) håber det passer. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af mathon

 

                   ...det gør det ikke


Svar #6
21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2013 af mathon

 

                                                               -10-3,6 + √(10-7,2 + 4•10-3,6•0,1)
                                           pOH = - log( ---------------------------------------)  = 2,31088
                                                                                       2

                                           pH = 14 - 2,31088 ≈ 11,69


Svar #8
21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Har fået 11,6501 nu ?


Svar #9
21. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Ja, det passer nu ;-)


Skriv et svar til: beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.