Matematik

Tangentligningen

22. april 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg vil gerne have lidt hjælp til min matematik aflevering.

Problem er at jeg ikke kan finde ud af følgende opgave:

"En funktion f er givet ved f(x)=2*e^x+1

Bestem f '(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0 (0))

Indtil videre har jeg differentieret f(x)=2*e^x+1 til f '(x)2*e^x

Jeg ved jeg skal indsætte det i tangentligningen:

y= f '(x0)*(x-x0)+f(x0)

Men hvordan sætter jeg ligningerne ind i? nogen der vil hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne værdierne f(0) og f '(0) og indsætte det i tangentligningen, idet x0 = 0 .


Svar #2
22. april 2013 af plamesaen (Slettet)

altså:

f(0) = 2*e^0 + 1 = 3

f '(0) = 2*e^0 = 2

y = f '(2)*(0-2) + f(3) = -1 

eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2013 af nani1596 (Slettet)

næsten rigtigt 

 

y = f '(2)*(0-2) + f(3) = -1 <-- skriv x ikke 0. Du vil få en ligning.


Svar #4
22. april 2013 af plamesaen (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)

y = f '(2)*(x-2) + f(3) = 2*2x+3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man skal jo benytte x0 = 0. Du roder rundt i argumenter og funktionsværdier.

y = f '(0) · (x - 0) + f(0)

   = 2 · (x - 0) + 3

   = 2x + 3


Skriv et svar til: Tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.