Matematik

Vektorer og projektion

23. april 2013 af Keseny - Niveau: A-niveau

Linjen m har ligningen:

m: y+3x=1

Bestem afstanden fra m til punktet P(5,7):
Find desuden, ved hjælp af vektorprojektion, projektionen af P på m. Jeg er fuldstændig væk - er der en, der er sød at forklare mig, hvordan man kan løse opgaven?

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af peter lind

Brug formlen for afstand fra et punkt til planen. Hvis ligningen for planen er ax+by+c=0 er aftsanden fra punktet (x0, y0) til planen |ax0+by0+c|/kvrod(a2+b2)

Find en normalvektor n til planen Kaldes det projekteret punkt for P1 gælder OP1 = OP±d*n/|n| hvor d er afstanden til planen. Hvilket fortegn, der skal bruges findes ved at teste hvilken af punkterne, der ligger i planen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 1

Jeg tror, vi nærmere har med en linje at gøre - ikke en plan . . . ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af hejmedddi (Slettet)

#2 så brug formlen formlen for punkt til linje såm er det samme bare med linjens ligningen i stedet for planens


Skriv et svar til: Vektorer og projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.