Matematik
Hjælp og rettelse af matematik
11. oktober 2005 af
HEJ!!! (Slettet)
Udviklingen i forbrugerprisindekset for fritidsudstyr i perioden 1982-89 fremgår af nedenstående skema. Basisår for indekstallene er 1975, dvs. at indekstallet for 1975 er 100.
År og indekstallet: 1982: 184 1983: 198 1984: 210 1985: 219 1986: 228 1987: 236 1988: 248 1989: 258
a)Hvor mange procent er priserne på fritidsudstyr steget i tiåret 1975-85?
Mit bud: priserne er steget med
219 - 100 = 119%
b) Beregn udgiften til fritidsudstyr i 1989, når disse udgifter i 1982 var 10.000 kr.
Mit bud: 10.000 * 100/ 258 = 3875,96 kr.
c) Beregn indekstallet for 1991?
År og indekstallet: 1982: 184 1983: 198 1984: 210 1985: 219 1986: 228 1987: 236 1988: 248 1989: 258
a)Hvor mange procent er priserne på fritidsudstyr steget i tiåret 1975-85?
Mit bud: priserne er steget med
219 - 100 = 119%
b) Beregn udgiften til fritidsudstyr i 1989, når disse udgifter i 1982 var 10.000 kr.
Mit bud: 10.000 * 100/ 258 = 3875,96 kr.
c) Beregn indekstallet for 1991?
Svar #1
11. oktober 2005 af HEJ!!! (Slettet)
Er der virkelig ingen som har tid til at se på disse opgaver.. det vil være en stor hjælp hvis nogen ville se på dem..
Tak
Tak
Svar #2
12. oktober 2005 af Penoer (Slettet)
a) Rigtig
b) Forkert, da man ikke skal gøre som du gør. Man skal finde ud af, hvor mange procent indekstallet er steget fra 1982 til 1989. Simpel procentregning. Mit bud er 14021,74 kr.
c) Indtegn punkterne i et koordinatsystem, så skulle du gerne kunne se en sammenhæng mellem dem. Så kan du finde forskriften for grafen i koordinatsystemet. Denne kan så bruges til at beregne indekstallet i 1991.
b) Forkert, da man ikke skal gøre som du gør. Man skal finde ud af, hvor mange procent indekstallet er steget fra 1982 til 1989. Simpel procentregning. Mit bud er 14021,74 kr.
c) Indtegn punkterne i et koordinatsystem, så skulle du gerne kunne se en sammenhæng mellem dem. Så kan du finde forskriften for grafen i koordinatsystemet. Denne kan så bruges til at beregne indekstallet i 1991.
Skriv et svar til: Hjælp og rettelse af matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
