Fysik

Hvorfor gange

24. april 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor er det man ganger med 5.49*10^(-4) og hvad er dette for et tal. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2013 af hesch (Slettet)

Fortrudt.


Svar #2
24. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Jamen hvad er det for et tal? Hvor kommer det fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2013 af hesch (Slettet)

Misforstod dit spørgsmål, havde ikke set vedhæftede.


Svar #4
24. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Det er iorden, men håber du evt. kan forklare mig hvordan det tilfældigt lige er dette tal man ganger med for at få den rigtige masse


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2013 af peter lind

 Det er en reduktion i kernemassen på grund af ladninge så vidt Jeg kan se. Formodentlig har det noget at gøre med den potentielle elektriske energi. Står der ikke en forklaring på en tidligere  del af teksten ?


Svar #6
24. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Ikke så vidt jeg kan se, du kan lige få linket.

http://www.nakgym.dk/fysik/la/kernefysik_webmappe/kerne_1.htm


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2013 af Avatar1301 (Slettet)

Tallet er massen af en elektron

me = 1/1836  u = 5,447*10-4 u

Ved at gange tallet på atomnummeret (protonmængden), får du netop den totale masse af elektroner i atomet. Dette antaget, at ladningen af isotopen er neutral (0).


Svar #8
24. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Jamen så vidt jeg ved er massen af en elektron 9.109530000*10^(-31)


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. april 2013 af Avatar1301 (Slettet)

Det er den også - i kilogram.

1 u = 1.66053892 × 10-27 kilogram

me = 1/1836 u = 1/1836 * 1.66053892 × 10-27 kg = 9.0296 × 10-31 kg

Du skal huske enhederne - de er altafgørende :)


Skriv et svar til: Hvorfor gange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.