Biologi

Hjælp !?!?!

25. april 2013 af Tm0n (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med hvad ADP+P og ATP står for inden for respiration. 

 

C6H12O6 + 6 O2 + 30 (ADP+P) ? 6 CO2 + 6 H2O + 30 ATP)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af LeftManatee (Slettet)

ADP = Adenosin Di Phosphat, Adenosin molekyle med to fosfat molekyler på

P= Phosphat

 

ATP = Adenosin Tri Phosphat, adenosin molekyle med 3 fosfat molekyler på. Alle vores muskler kører på ATP, al sukker bliver lavet om til ATP for at vi kan få energi ud af det. Den sidste fosfat binding på ATP er vældigt energirig. Ved at bryde denne binding får musklerne altså energi til at udføre en kraft.

ADP er en "brugt" ATP, altså molekylet efter at den energirige binding i ATP er blevet brudt.


Skriv et svar til: Hjælp !?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.