Matematik

Finde forskrift for funktion

26. april 2013 af nat013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem pris og afsætning for en vare kan beskrives ved funktionen f med
forskriften
f(x)=-0,01x+18

hvor x er afsætningen i stk. og f(x) er prisen i kr.

Lad g(x) betegne omsætningen i kr. ved en afsætning på x stk. Husk at  omsætning=pris*afsætning

Vi får endvidere at vide at omkostningerne ved produktion af  x varer er bestemt ved funktionen h(x)=3,50x+2000

Dvs. der er en fast omkostning på 2000 kr. uanset hvor mange varer der produceres, og dertil koster produktion af én vare 3.50 kr.

Endelig lader vi k(x) betegne overskuddet ved produktion og omsætning af x  varer. Husk at  overskud=omsætning-omkostninger.

Det jeg har brug for hjælp med er at finde forskrifter for funktionerne g og k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af peter lind

g(x) = pris*afsætning indsæt oplysningen ovenover hvad pris og afsætning er

k(x) = omsætning-omkostninger = g(x)-h(x)


Skriv et svar til: Finde forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.