Fysik

Bevægelsesligninger skråplan

27. april 2013 af LineHPedersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

 

Jeg skal opskrive bevægelsesligningerne vha. Newtons 2. lov 

I opgaven er givet at: En klods på et skråplan der hælder vinklen θ med vandret. Klodsens masse er 2050g og målt fra klodsens forkant er der 2,0 m ned til skråplanet ender.

Vi får senere af vide at: Vi antager at gnidningskoefficienten mellem plan og klods er μ:=0.02 ? 0.02

 

Jeg har lidt svært ved hvordan jeg skal opstille bevægelsesligningerne når der er gnidningsmodstand. Er der nogle der kan hjælpe mig? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af mathon

tegn det for at få overblik
og indse
at

   vektorligning:

                                       Fres = Fp - µ • FN

                                       Fres = m • g • sin(θ) - µ • m • g • cos(θ) = (sin(θ) - µ • cos(θ)) • m • g

  størrelsesligning:
                                       Fres = ((sin(θ) - µ • cos(θ)) • m • g


Svar #2
27. april 2013 af LineHPedersen (Slettet)

Men skal jeg ikke lave ligninger for v(t), a(t) og s(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af mathon


                                       a = Fres / m = ((sin(θ) - µ • cos(θ)) • g

                                       v(t) = (((sin(θ) - µ • cos(θ)) • g) • t + vo

                                       s(t) = (1/2) • (((sin(θ) - µ • cos(θ)) • g) • t2 + vo • t + so


Svar #4
28. april 2013 af LineHPedersen (Slettet)

Okay tusind tak! Kræften, Fp, er det tyngdekraften der menes? 


Skriv et svar til: Bevægelsesligninger skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.