Biologi

vækst forsøg

28. april 2013 af abdulg96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

som overskriften siger, er vi i klassen (HTX 1.c biotek) igang med emnet om vækst. vi har så fået opgaven:
- gør rede for en metode til bestemmelse af antallet af bakterier i et vækstforsøg.

det kan jeg kort sagt ikke finde ud af, så hvis nogen har muligheden for at hjælper vil jeg være meget taknemmelig

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: Vækstopgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

Det fremgår jo klart
af figur 1, at vækstmodellen
er
                                                            N(t) = No • ekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2013 af mathon

Du har så
for fordoblingstiden:
                                                            N(t+T2) = 2 • N(t) = No • ek•(t+T2) = No • ek•t • ek•T2 = N(t) • e k•T2

                                                            2 = e k•T2

                                                            ln(2) = k•T2

                                                   T2 = ln(2) / k


Skriv et svar til: vækst forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.