Kemi

Hjælp til kemi

28. april 2013 af dedeli (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål? :) 

Der skal fremstilles 0,250L af en 0,30M opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg. Udgangsstoffet er CuSO4*5H2O, kobber(II) sulfat-vand(1/5).
a) Hvor stof en stofmængde CuSO4*5H2O(s) skal der bruges til opløsningen?
b) Hvor meget CuSO4*5H2O(s) skal der afvejes?

Jeg håber inderligt i vil hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

V = 0,250 L

c = 0,30 M

 

a.

        c = n / V

        n = c • V

b.

        m = n / M(CuSO4•5H2O)
         


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.