Fysik

Spole med jernkerne?

28. april 2013 af Lars195 (Slettet)

Hvordan bestemmer man styrken for en spole med en jernkerne  i og har x antal vindninger og y strøm. 


Synes google giver mange forskellige svarmuligheder..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

Hvad mener du med styrken for en spole ??


Svar #2
28. april 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg mener hvordan beregner man B felter for en solonoid med en jernkerne i,  som har x antal viklinger og y amper strøm igennem.. skal beregne antallet af viklinger som kræves for at få et specifikt B-felt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af peter lind

B = μ0*N*I/L


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af mathon

 

                                                            ΔN
                                       B = µo • µr •  ---- • i
                                                            Δl


Svar #5
28. april 2013 af Lars195 (Slettet)

hvad er µr ?

 

hvad er den defineret som ?


Svar #6
28. april 2013 af Lars195 (Slettet)

Mathon.. ifølge din formel så vil et ferromagnetisk stof have 2 vindninger..

Solve[0.4341607527349605` == µ0*(5*10^3 + 1)*N/0,03*1,N]

N= 2,07


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2013 af mathon

 
                                                 1       B • L
                                       N =  ------   ------  
                                              µo
•µr       I                                                                                                


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal jo kende jernkernens dimensioner såsom middeljernvej og areal.

#5:  μr er den relative magnetiske permeabilitet,  i.e.  μ = μ0 * μr.   μr ≈ 1000 for jern.

Benyt Ampere lov:   cirkulationsintegralet( H • ds ) = N * I.


Skriv et svar til: Spole med jernkerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.